edwin van elkOp het voormalige terrein van de Welkoop aan de Kanaalstraat OZ in Raalte worden woningen en een appartementencomplex gerealiseerd. Een mooie plek, centraal gelegen aan de rand van het centrum van Raalte, aan het Overijssels Kanaal.

 

De 16 woningen worden in diverse bouwblokken gebouwd, één vrijstaande woning, 12 twee-onder-één-kapwoningen en 3 rijwoningen. Het appartementencomplex bestaat uit 4 woonlagen met 9 appartementen, 2 penthouses en parkeerplaatsen in het souterrain. De ontsluiting voor zowel de woningen als de appartementen wordt gerealiseerd vanaf de Kanaaldijk OZ.

 

De woningen zijn rijk gedetailleerd met rollagen in het metselwerk, roedes in de kozijnen en een statige uitstraling. Het concept in de grondgebonden woningen is gebaseerd op de uitstraling van één klassiek pand. De asymmetrie versterkt deze gedachte en maakt het mogelijk om verschillende plattegronden in één bouwblok mogelijk te maken.

 

Het appartementencomplex heeft als concept een industriële uitstraling om daarmee te refereren aan de rijke geschiedenis van deze locatie. Door afstemming van materialen en kleuren en het eveneens toepassen van een rijke detaillering sluit het complex goed aan op de grondgebonden woningen. De woningen zijn opgetrokken in baksteen, afwisselend afgewerkt in wit keimwerk met gevelaccenten in een antracietkleurige baksteen. Ter plaatse van de gevelaccenten zijn de kozijnen contrasterend afgewerkt in wit of antraciet.

 

Het appartementencomplex is eveneens opgetrokken in baksteen, in een rood/oranje kleur. Hierbij zijn de accenten in de gevel uitgevoerd in wit keimwerk. De kozijnen zijn in antraciet afgewerkt. Door de afstemming van de materialen van de woningen en het appartementencomplex ontstaat een rustig straatbeeld.

 

Alle woningen hebben een royale woonkamer, woonkeuken en hal. Met op de eerste verdieping een mooie, ruime hoofdslaapkamer en twee overige slaapkamers. De badkamer biedt ruimte voor een toilet, douche en een dubbele wastafel. De zolder is bereikbaar met een vaste trap en biedt de mogelijkheid deze naar eigen inzicht in te delen. Op deze verdieping is tevens de opstelruimte voor installaties gesitueerd. Daarnaast heeft de zolder nog voldoende bergruimte. Voor alle woningen geldt dat er diverse opties zijn om de woning naar eigen wensen aan te passen en/of uit te bouwen.

 

De appartementen en penthouses hebben, in diverse indelingen, een ruime entree/hal, een riante woonkamer, een woonkeuken, een hoofdslaapkamer en een overige slaapkamer, een badkamer met douche, toilet en een dubbele wastafel en een inpandige bergruimte t.b.v. de opstelling van de wasmachine en wasdroger.

 

De appartementen op de begane grond beschikken over een eigen tuin, de overige appartementen beschikken over een eigen balkon en de penthouses hebben een ruim dakterras. De woningen en het appartementencomplex vormen gezamenlijk een mooie architectonische eenheid, met een geheel eigen karakter. Wonen aan het Overijssels Kanaal: een unieke kans om uw droomwens in vervulling te laten gaan!

 

Wij hebben met veel plezier gewerkt aan het ontwerp van de woningen en appartementen en wensen de toekomstige bewoners veel woongenot!

 

ir. Edwin van Elk
EVE Architecten